Monday, March 25, 2013

Perarakan Maulid Nabi



Naib Johan - Dar Zainab

Tahun terakhir saya berarak sebagai seorang pelajar Sekolah Menengah ! Sedih woo ! Tapi , nak buat macam mana , I'm already 17- teen . Tahun nie SPM , lepas tuh , kami akan fly ke serata dunia , insyaAllah . Produk IMTIAZ bakal ada di seantero dunia . Sedihla pulak . Kalau boleh , saya nak hidup sebagai seorang student jehh , takmo membesar . Nak jadi budak kecil je ! Tapi , nak buat macam mana , itu hanya mimpi yang tak mungkin menjadi nyata . Life must go on . Semakin hari , semakin tua . Moga bertambahlah amalanku seiring dengan usiaku . Ya Rabb , jadikan kami hamba-Mu yang bersyukur . 

Nadwah Kepimpinan MPP



Kenangan Terindah !

Selepas Majlis Watikah , kami kena pergi kem ! Best jugaklah , kem yang amat amat amat santai .
No stress ! No tertekan ! Just SMILE sambil jenjalan tepi pantai . Nothing I want to share . 
Ha ! Saya jadi Ketua Asrama , BADAR diserahkan kepada my bestie , Abby . Sedih ! 



Saturday, March 23, 2013

MPP & MNS 2013



Barisan Kepimpinan Syabab


Barisan Kepimpinan Fatayat


Barisan Majlis Perwakilan Pelajar


Kenangan ! ^^

Firstly , setiap tahun mesti saya akan menangis setiap kali menerima watikah . --> childish kan ?
Bukan ape, setiap kali terima watikah , terasa ada satu beban yang menimpa bahu .
Allah , berat sangat amanah nie .
Tapi , akhir tahun lepas , masih terngiang - ngiang nasihat senior tercinta ,
" Allah , takkan bebankan awak dengan sesuatu yang tak mampu awak tanggung "
Nasihat itu saya jadikan kekuatan , bekalan untuk teruskan perjuangan .
Ya , Allah pilih aku , bukan Ustaz Sukri , bukan Cikgu Ya , bukan Encik Jeff , tapi Allah .
Aku mampu , sebab tu Allah pilih aku . Nasihat buat teman seperjuangan .
Dan tahun ini , aku menerima watikah dengan senyuman , bahagia kerana Allah masih beri aku peluang untuk berada di jalan dakwah ini .
Alhamdulillah , hubungan MPP dan MNS banat tahun ini bertambah baik , takkan ulangi sejarah lampau .
Ya , kami melangkah di atas satu garisan , garisan - Mu ya Rabb ,
Maka permudahkanlah urusan kami ya Raheem .

Doakan kami , barisan kepimpinan 2013 .
Semoga kami terus kuat dalam medan dakwah ini ,
kami tiada kekuatan tanpa-Mu ya Rabbi ..

Updated 2013.

Peace be upon you ! ^^

Firstly , lame sesangat dah tak update blog nie , last update 19 Disember 2012 . 
Sekarang dah 2013 pon . Macam-macam dah berlaku dan sekarang , saya memang budak SPM .
Already 17-teen , but I feel like I am 7 years old student ! Ommo !


Kenangan Minggu Taaruf Tingkatan 1 2013 .


Program pertama dalam 2013 . Kenangan Minggu Orientasi 2013 adalah kenang yang terindah sepanjang saya jadi fasilitator . Tipulah , kalau kata tak letih berulang - alik Imtiaz A dan Imtiaz B . Tapi , semuanya mengajar saya erti sabar , ye lah nak didik adik - adik yang baru nak menghafaz al - Quran , kena banyak berkorban . Moga Allah terima pengorbanan kami sebagai ibadah di sisi Nya , insyaAllah .
Untuk adik - adik F1 2013 , akak doakan kalian tabah dalam menempuh mehnah dan ujian sebagai seorang Huffazul Quran . InsyaAllah , biarpun pahit , ganjarannya pasti manis !

Barisan Fasilitator Minggu Taaruf 2013


Semoga kita kembali bersatu dan bertemu dalam rahmat - Nya adik - adik ! Uhibbukum Fillah ! ^^


Ziarah Rumah Ustaz Anas dan Ustazah Rima

Untuk pertama kali , saya bertemu dengan Rawiyah binti Anas . She's so cute and adorable ! Yah ! 
Apa - apa pon kali pertama berkunjung dan masuk ke Teratak Ustaz Anas yang bersambung dengan Dar Bukhari . Memang teruja tak terkata lahhh ! Blink blink eyes ! Rumah Ustaz simple tapi tenang dan mendamaikan . Banyak ikan guppy , akuarium . Love it so much ! Semoga Rawiyah membesar menjadi seorang mujahidah yang solehah ! Rawiyah , nahnu nuhibbuki jiddan jiddan ! <3

Ini post yang pertama untuk tahun 2013 . Moga tahun 2013 memberi makna dan kenangan untuk aku sisipkan di lipatan hati , ya , tahun terakhirku di Bumi Imtiaz ! Semoga Allah berkati perjuangan kami di Bumi Barakah ini ! Ya Rabb , kurniakan kami hidayah Mu agar kami bisa terus melangkah dalam medan dakwah - Mu. Aminnn .

To be continue !