Wednesday, December 19, 2012

MOTIVATE MYSELF .

AsSalam !


Officially , announcing , me ,
MAWADDAH MOHAMMAD has been purposed by Mr . SPM .
And , I promised to love him very much until he gave me 11 A plus plus plus plus .
Then , I'll considered to marry him or not . Cewwah !
Sorilah kalau banyak salah grammar .
Saya masih belajar dan akan terus belajar sehingga mati menjemput saya.
Anyway , I ' m LAZY enough to STUDY .
Malas gile, tuisyen ponteng .
Saya tak tahulahh nak buat caner .
I want to beat Natasha at the first exam of 2013 .
But , ahhhhh , LAZY to STUDY .
Mama , please help me !
Forgot , she is enjoying her vacation .
And I'm all alone , sitting infront of the lappy ,
tweeting , posting and wasting my time .
Astaghfirullah , holidays are in the end .
And , I'm still not prepared to be the victims of SPM .

Nasihat saya kepada para sahabat ,
jangan tiru perangai saya .
Jadi rajin , ye !
Motivasikan diri anda .
And now , I remind myself too.

Mawaddah,
nothing impossible if Allah wills.
KUNFAYAKUN .
sebodoh mane awak ,
kalau awak minta dengan ikhlas ,
berdoa dan berharap ,
berusaha dengan bersungguh - sungguh .
Dia akan perkenankan doa awak .

Jom berubah !
Jadi hamba cemerlang dunia dan akhirat ! =)


Tuesday, December 18, 2012

ZAINAB 13.

AsSalam!

Firstly , today is a raining day .
Alhamdulillah , rahmat Allah .
Tadi , tengah saya buka facebook .
Terperasanlah kawanku Atiyah , sudah mendapat surat dari Imtiaz .
Wow ! Negeri Sembilan dapat dulu .
Sedangkan aku yang jiran dengan Terengganu ni pom tak dapat lagi .
So , aku pom menunggulah dengan seikhlas hati .

Dalam renyai - renyai hujan .
Saya terdengar bunyi motosikal buruk abang posmen .
Saya pom berlari keluar ,
tanpa menghiraukan guruh yang mengaum .
Sejuk , jariku bergetar .
Ya , surat itu khas untuk ku.
Dan kini aku pasrah ,
memang takdirku .

Alhamdulillah , saya sekamar dengan Nabihah Zulkifli dan Thahirah al-Yahya .
Nabihah Hanafi , Nurul Husna , Alya Syafinaz juge sedar denganku .
Kite gi awallah musolla ek , S M I L E .

Tipulah kalau saya cakap ,
saya tak berdebar .
Deeply inside , I'm crying .
Saya tak kisah dapat sedar dengan sape-sape pom.
Tapi , ya , saya akan merindui dan terus merindukan Dar Aminah .
Kak Iman , Miera , Farzana , Zaizal , Aida , Anis , Lina dan semua !
Kak Jie , the KD ! We owed you very much !
Not forget , my very lovely sis , QISTUN !
How I miss you and I wish you here , by us .

Kenangan tetap kenangan .
Yet , Mawaddah ..
Memories not leave , they stay !

Yes , I 'm strong enough !
Tasha , saya harap awak dapat sedar dengan saya .
Terlalu berharap untuk tahun akhir kita ,
tahun akhir kite bersama .
Yet , SMILE .
Allah dah tentukan !


Monday, December 17, 2012

NATASHA .

AsSalam !

Special sangat post nie , HeHe .
Yes , this post is all about my best friend .
" Nurnatasha Amira binti Rosdi " not  " Nurul Natasha Amira binti Rosli " .
Macam same kann ? Weeweee .
Anyway , I'm really grateful to be her friends . Alhamdulillah .
Saya terpisah dengan kembar saya , Farah dan Allah gantikan dia dengan awak .
Saya memang berharap sangat yang awaklah sahabat yang akan pimpin saya tatkala saya jatuh atau tersungkur di titian sirat nanti . (=



Nama budak yang tak seberapa comel ni Natasha .
Yes , she lights up my day .
HaHa , tempat aku lepaskan geram dan rasa marah .
Keciann . ) =
Tapi , itulah sebab aku sayangkan dia .
Hidup dia nie misteri .
Tak suka meluahkan perasaan .
Suka pendam sorang - sorang .
Suffered alone , maybe .
Saya doakan awak bertemu putera agama yang awak nantikan . (=
You deserve a better guy than "sponge" or " Mr. *i*o Bunga " awak .
Tapi , kalau memang takdir awak dengan dia .
Moga awak bahagia .

Her tagline is " Senyum Always : .
Sangat murah dengan senyuman , ------> jangan perasan sangat !

Ape - apepom , I 'll always love you , yes I do .
Best friend , till Jannah , promise me ?




Sunday, December 16, 2012

DEEPLY HURT .

AsSalam !

Even my heart is totally bleeding ,
I swear ,
He ' ll heals the wound ,
Yes , He will ,
Put your trust on Him ,
Then , everything gonna be okay .

Hari ini , entah mengapa , hati terasa begitu berduka .
Sunyi dan sepi setia menemani aku , bersama titisan hujan .
Hati ini terlalu kecewa , why ?
Still , I don't know the answers .

Moga angin akan bertiup ,
membawa pergi keresahan ini .
Mendung tidak akan selamanya .
Akan muncul pelangi .

Try to smile even it hurts inside .

LOVE .

AsSalam !

Cinta ? Iye , cinte . 

Adakah aku mengingau , bila berbicara tentang cinta ?
Kadang - kadang , ya .
But , most time , NO .
Ehehehe , sekarang , aku dah bertambah matang .
Matured , maybe yes , maybe no .
No cinta monyet , cinta kera or cinta bunga .
But , eternal love .
Nak jadi setia memang susah , tapi , aku percaya , trust Him , He'll give the best for you. 

" Sesuatu yang indah , tumbuh dalam gundah harum dan merekah "

Sound familiar ? That WAS my sad love story .

Haha , dulu mungkin ye , aku suka dia . 

Tapi , sayang kepada si dia tidak melebihi cinta aku kepada si Dia .

Come hell or high water ,

I'll be loyal ,
waiting for the true soul mate ,
who is destiny from Him ,
to me , servant .

Aku menunggu cinta , si putera agama , ^^ .


Wherever you are , I'll be waiting for you . 


# Sorry , for my broken English , still learning to get better and better .




Sunday, December 9, 2012

LETIH .

AsSalam !

Tired ? Yes , I'm really really and really tired .
Tak rase macam holiday langsung sejak adik Syamil balik .
Dia tak tolong langsung ! Uwaa !
Setakat angkat baju , sidai baju dan buang sampah .
All the other things , ME !
Tapi , nasib baiklah , dia tak cerewet .
Makan je ape yang aku masak .
( ^ - ^ )

This is the best lesson I ever had since " Kakak " takde .
Belajar jadi seorang yang berdikari .
Belajar jadi seorang yang tabah .
Belajar jadi seorang yang bertanggungjawab .
Belajar jadi pengemas .
Belajar memasak .
Dalam erti kata lain , belajar jadi Suri rumah .
Yes , know , baru aku tahu betapa perit menggalas tanggungjawab sebagai seorang ibu.
Apalagi , yang bekerjaya . Thanks Mama , I appreciate them .

Rasa - rasanya , boleh dah aku nikah gini !
HeHe , cukup dah kriteria nak jadi isteri mithali . HaHa .
No , No , cukuplahh bermimpi di siang hari .
Perjalanan masih panjang , putera idamanku pasti menanti .
Itu takdir Allah , kalau ada , tetap ada .



Saturday, December 8, 2012

KOSONG .

As - Salam !

KOSONG ! Bukan lirik lagu Najwa Latiff , ye ?
I'm just feel really lonely !  ):
Okey , okey , mungkin rasa sepi nie boleh hilang dengan kembali kepada - Nya .
Let's perform solat and ngaji .
Lame sangat dah tak muraja'ah .
Mentang - mentanglahh baru dapat satu ribu daripada Mat Said .
Kena ingat al - Quran betul - betul , duit tu duit rakyat .
Hadiah sebab aku dah jadi Hafizah .
So , I need , NO , but , I REALLY NEED , untuk jaga al - Quran .

# Natasha , ngaji , jangan tinggal buah hati kita , al- Furqan . Moga di akhirat nanti , mereka akan berdamping dengan kita . Aminn.


Monday, December 3, 2012

ALONE .

AsSalam!

Bila duduk sorang - sorang , rasa sunyi , sepi , kosong !
Tapi , bila duduk sorang -sorang , baru kita rase , Allah itu ada .
Rasa berani , kekuatan yang datang hanya daripada Dia .
Alhamdulillah .
Maybe , nie first time aku duduk rumah sorang - sorang , feel awkward !
Takpe , nie mehnah daripada Allah , Dia nak aku sedar , aku ada Dia.
Saya memang rindu sesangat pada Tasha dan Pipah .
They make my day shine brightly ! --> sorry kalau salah grammar . hehe .
Bile diorang ade , saya rasa gembira , full of joy and laughter !
Tapi , bila diorang dah balik , saya rasa ade hikmahnya .
Saya terleka dan teralpa .
Satu hari nanti , aku tetap akan kembali sendiri .
Ya , di hari yang pasti terjadi . Itu janji Dia , Yang Maha Esa .

Dan sekarang , saya rasa tenang , mungkin dah biase dengan rasa sepi ini .
Saya ada Dia ! (^_^)


Good Bye , Sweetie !

As - Salam , my sweetie !

Mate membengkak ! o_0
Ape - ape pon , malam ini rumahku kembali sepi , tiada yang menemani !
My besties dah balik ke Terengganu .
However , syukran sebab teman saya , walau seketika , jasamu tetap dikenang , HeHe .
But don't worry my dear , saya dah biasa keseorangan dan jangan risau .
He is with me ! (^_^)
Thanks a lot , Natasha !
Lot of love flying to you !

" When you're gone , the pieces of my heart are missing you.. "